Supersnelcursus Stoppen met Roken
De tekst spreekt voor zich. Grapje op Facebook gezet.


Heel erg koud in de wei
Dankzij dikke jas van Renée is het nog net uit te houden buiten, maar die gure wind bevriest nog steeds alles wat uit die jas steekt. De enige die geen last hebben van de kou zijn de dieren. Rocky heeft een hele dikke wintervacht en Hekkink gaat gewoon op de grond liggen alsof het zomer is.Hekkink wacht en waakt...
Op de eerste drie foto's zie je Hek rustig liggen wachten tot de cursisten binnen komen en zich langzaam aan bewust wordt van Vera en haar camera. Op de vierde foto zie je zelfs wat hij daarvan denkt...

Moet trouwens even wat kwijt: in de afgelopen week heeft Hekkink tweemaal blijk gegeven van het begrijpen van de signalen van andere honden en daar ook zelfstandig rekening mee te kunnen houden. De eerste hond was een oude jachthond, teefje met een hele grijze snuit. Hekkink rende helemaal om een bosje heen (i.p.v. er dwars doorheen te duiken) om haar te begroeten, cq kennis te maken en te besnuffelen, maar zag op 7 of 8 meter afstand van haar opeens dat ze haar hoofd en nek liet zakken in een afwijzend gebaar. Hij remde meteen, keerde zich rap om en rende naar me terug, weer helemaal om dat bosje heen. Eenmaal bij me keek hij nog nieuwsgierig tussen de bomen door naar die oude teef en liet het er toen bij. - Een paar dagen later was hij bij me in de drogist in Zelhem en opeens staat daar een klein wit, wollig hondje 5 meter van ons af te keffen. Hekkink keek wel naar het hondje, maar bleef helemaal rustig. Het hondje klonk onzeker en dat is blijkbaar voldoende signaal voor Hek. Hij weet uit ervaring dat het geen leuke ontmoeting zal worden.

Hekkink en Luna
Om de paar weken komt Luna langs voor vriendschap en bijscholing. Deze keer hoorden we dat ze slecht eet, thuis. Dus heb ik meteen een bak eten neergezet, zoals ze dat hier gewend is... Gaat schoon leeg.
Halsband voor Bruno
Als je alles van te voren weet, doe je het anders ? Jazeker. Nico (baasje van Bruno) wilde een brede band en omdat Bruno aan zijn keel geopereerd is werd die band met neopreen gevoerd. Bruno is een ridgeback dus het moest ook een stoere halsband worden die zijn keel beschermd als er gestoeid wordt. Dat ging allemaal goed. Alleen zit er nu een D-ring aan die nog niet is teruggeklapt (maar dat kan wel) terwijl je Bruno door die operatie nooit meer aan zijn halsband mag vasthouden... Enfin, Bruno en Hekkink treden elkaar een beetje nerveus tegemoet, elke keer opnieuw, maar dat is gelukkig zo verholpen en dan rennen ze rond het huis als een stel jonge honden.