Eindfeestje K10d 2014
Een vroege wandeling met Rocky en de hondebeesten naar de kikkerpoel, en daarna heeft Vera weer de hele dag in de deel gezeten voor de laatste dag van de Kunst10daagse 2014. In totaal, over 10 dagen, zijn er 135 mensen geweest en 2 kinderen. Had meer gekund. Maar de laatste dag werd afgesloten met een feestje waarbij een aantal leerlingen hun werken weer kwamen ophalen. Opnieuw met hapjes van Caterina, Italiaanse catering. En dat was zonder meer weer geweldig.Saratoga helemaal klaar
Na twee jaar sleutelen, poetsen en sparen is de Chrysler Saratoga nu helemaal in topconditie. Het laatste was een gereviseerde voortrein en het uitlijnen in Doetinchem.


Nog een stier d'rbij...
Gevonden bij Benny op het erf, door moeder verlaten, nog geen drie weken oud. Naam: May, maar moeten nog zien of het een boy of girl is.Nieuw gezinslid
Ze burgert heel snel in en Yukl is haar grote vriend. Yukl heeft zijn hele leven gewacht op een poezenkind dat hem helemaal vertrouwt.

Mei Mei groeit
Ze is nog steeds ziek, maar ze groeit wel en wordt ook sterker en sneller.

Weideschapen
Op m'n favoriete plekje in het Vogelbos grazen nou de schapen van Esther. We moeten er omheen lopen en controleren dan meteen de omheining.

Amber en Guusje
.. zijn weer te logeren, duurt tot de 21ste. Mei Mei slaapt op Pipo's dunne voorpoten. Vind ie helemaal okee. - Rechts: Varkensfilet met tomaat.

http://meimeichinesefood.com/aboutus.html
Mei Mei means “Beautiful Taste” in Cantonese.

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=mei%20mei
Little sister context (fourth tone):
Translation: "this is my mei mei"

Night club context (third and second tone):
Translaton: "hey mae mae, come cover here"

Mei-mei used in the context with a secondary high tone (mae-mae), implies the following:
“hey there, hot stuff”
“hey, baby”
“sup, sugar”
“hey there, sweet stuff”
It’s usually used in context of bars and night clubs in Asia where the girls are indeed working you for their pay.

Mei-mei used to describe a little sister is used with a sharp descending fourth tone. So even though the two words are written the same, your pronunciation could cause you to get slapped or a confused return expression.

Mandarin Chinese consists of four tones: first flat, secondary high, third deep, and fourth sharp. Two of the same words with a third tone makes the second word pronounced with a second intonation.

Chinees Specialiteiten Restaurant Lotus in Ruurlo:
Mei MEi (derde klemtoon) = "ik ben" ...


Rechter-dorpel gerepareerd met Lucillio en daarna zelfgemaakte shoarma met spinazie gegeten.Verder is Pippie nog niet, dan vanaf haar balkonnetje naar beneden kijken waar die kleine Mei Mei in haar mandje zit.
Zaterdagmiddag 4 uur, team vergadering. Sientje heeft het woord.


Nieuwe hoed gekocht bij Mieke Wasser en haar dochter Die Hutzauberin, bij hun stand @ NRW Western Days nabij Lembeck. Was trouwens een mooie rit, maar vermoeiend, vooral voor Pipo. Hij krijgt de laatste tijd een soort flauwtjes waarbij hij de kluts kwijtraakt en omvalt... Enfin, de leeftijd. Verder foto's van Mei Mei die 's-avonds het liefst bij ons kruipt. Effe ravotten en dan languit in slaap vallen. - Onder: Yukl heeft een nieuwe bal (want we konden geen nieuwe Dyno vinden, en de vorige is door Amber gesloopt), en Mei Mei die 's-ochtends bij Pipo kruipt. Ze kan al zelf op de bank klimmen.


Vliegende mieren

Vliegende mieren, piepkleine beestjes met vleugeltjes, maar ze weten blijkbaar niet dat ze kunnen vliegen. Dus kruipen ze. Vanuit plinten en kieren in zo'n oude boerderij, alleen in deze tijd van het jaar. We bestrijden ze met azijn en met Roxasec en een krachtige kleine stofzuiger. Je moet het meteen doen want een aanval op je huis kan op meerdere plaatsen tegelijk gebeuren en als ze uitzwermen gaan ze (bij gebrek aan eigen TV-zenders en facebook) zich meteen vermeerderen. De geneugten van het wonen op het platteland ...

Regenboog
Een dijk van een regenboog gisterenavond, 27 juni. Alleen het groen ervan is op de foto dan weer niet te zien. - Rechts: Mei Mei kruipt bij Yukl op zondagochtend.