Jonge haasjes
Sinds een dag of 10 zien we 6 jonge haasjes een paar keer per dag door het gras springen. Vier grijsbruine en twee zwarte. Ze huppelen en eten gras.

Operatie Witkwast
Dag 1: de woonkamer moet zoveel mogelijk leeg. Dan blijkt pas weer hoeveel zooi je in de loop van de tijd hebt verzameld. Waar laat je dat intussen ?
Yukl en Pippie zijn er trouwens niet blij mee. Steeds als er iets veranderd kijken ze ongerust en vragend.

Dag 2: de grote meubels staan in de schuur, het gangetje bij de badkamer staat vol met dozen en nog een losse deur. Vera is begonnen met het dichten van scheuren in de muur en tussen de muur en het houtwerk. Nico heeft uitgelegd, dat de scheuren ontstonden doordat hout en stenen in de afgelopen tien jaar zijn gekrompen. Maar sommige scheuren ontstonden ook na de aardbeving van Xanten, in 2011.

Dag 3: .. en toen kwam Sjors met de witkwast. Aan het eind van de dag is het plafond helemaal klaar en de muren half voorgestreken. Terwijl de mannen een footrub van Margo kregen aan de keukentafel, ging Vera onverdroten door.

Dag 4 was een rustdag, we hebben het kalm aangedaan. Kleine klusjes, zoals de plafond ventilatoren weer gemonteerd, en rond ramen en stopcontacten verven zodat morgen alles in 1 keer gerold kan worden. - Onder: Dag 5: muren gewit door Sjors en Vera. Morgen gaan we weer inrichten.


Onder: Zie je nou wel: Poker is dodelijk. En de haasjes groeien als kool. Laatste twee foto's: dag 6. Het inrichten ging nog behoorlijk vlot, maar met de keuze van de schilderijen komen we er niet uit. Eerst waren het er teveel, en te zwaar ook, twee vierkante monsters van een meter bij een meter en bijna helemaal zwart. Alsof de muur naar binnen kwam zetten. Nu zijn we nog aan het proberen...


Lenteschoonmaak
Links: uiteindelijk hebben we toch de goeie schilderijen kunnen vinden en opgehangen. Er komen nog lijsten omheen. Rechts: de gereviseerde motor van de Saratoga.

Opvanghond SHADOW
Via stichting Dierenadopties hebben we het 7 mnd oude reutje Shadow in huis genomen. Hij is natuurlijk helemaal puur, maar leert erg snel. We zoeken een definitief tehuis voor hem en een ervaren baas.

Enerverend ! Voordat Renée weer naar huis ging om uit te rusten .. hebben we de honden geborsteld in de schuur. Voor Shadow was dat duidelijk de eerste keer.

Gaat steeds beter allemaal. Shadow komt tot rust, en Yukl pikt voorlopig het bedje van Baica in, om zo iets van de herinnering te bewaren.

Afscheid Shadow
Hij heeft veel geleerd in 6 dagen, maar was uiteindelijk nog te wild en nauwelijks te corrigeren. Het trok gewoon veel te veel energie van Pipo en Sientje, die uiteindelijk niet meer in dezelfde kamer wilden verblijven met Shadow. Dus heb ik hem vrijdagmiddag weer teruggebracht naar de opvang in Zevenaar.

Twee Monsters
Gebeurt nooit meer (als ik het helpen kan), zowel de Saratoga als de Lumina naast elkaar in Herman's garage. Saratoga met slippen V-snaar, en Lumina voor nieuwe dynamo.
Superfruitsap
Ik ben aan het superfruit. Granaatappelsap voor betere bloedvaten. En het is nog lekker ook, gewoon verkrijgbaar bij onze Coop in Zelhem.

Konniewachten: pinstriping voor 5 euro, zelf kaarsrecht aangebracht, en daarna de STIERTATTOO (4 eurio) aan de linkervoorkant onder het knipperlicht. Verder 4 dagen bezig geweest de uit Belgie afkomstige schokbrekers op te knappen, en daarna gespoten en geschilderd met nachtzwart en bladgoud (van Hammerrite).

Sientje geopereerd
Er zat een tumor zo groot als een stuiter naast d'r poepert, die is donderdag-ochtend weggehaald door DAP Zelhem. Het is nu zaterdag en Sientje heeft het allemaal goed doorstaan.


Yukl slaapt met zijn hoofd op de nieuwe knuffelbeer, mandje meikersen van eigen pluk en heerlijk onderuit op het terras achter de deel.