Links: Nieuwe versie van prairiehap met oboe uit de oven. Rechts: Heel geslaagde workshop van Ria Kooistra met fantastische lunch van Caterina Natalone.


L: NIEUWE KILOMETERTELLER is aangekomen ! Blijkt dus een USA MILES-teller te zijn.
R: Oude foto teruggevonden van Vera en Lapje.


BLOESEM
Eindelijk begint alles uit te lopen, m'n neus trouwens ook. Heb vier dagen griep achter de rug, maar heb niet verstek laten gaan.

Lekker eten en bloesem
Echte dikmaker met avocado en gebakken spek; kipfilet Ramirez met hele knoflook; de beroemde Antonov salade, en daartussen een blik op de kersenbloesem.

Mmmmmmm
Kip Ramirez en Antonov samen op tafel, daarnaast nog een aubergine salade en twee hele blije honden.

Open dag op de Holle Mare, een fokstal verder terug op de Veengoot. Er kwam een kleine Portugees clinics geven en dat deed ie heel goed. Bij dit meisje en haar paard zag ie meteen dat het allerbelangrijkste was, dat ze ontspanning bereikte met haar paard en naar een meer mentale communicatie moest zoeken.


Pasen in het bos
Elke dag gewandeld, dat is onze "pasen". Op zondag natuurlijk ook met Rocky. Er is overal waanzinnig veel vers jong groen.

Sommige dagen... weet je wel...
Dit gebeurde er allemaal binnen 1 en dezelfde minuut.
Ik was dus vanochtend naar Doetinchem geweest, om een leenauto te regelen voor a.s. dinsdag, daarvoor was ik met de drie honden naar het Slangenburg bos geweest en ik had de drie nog in de auto, natuurlijk. Op de terugweg naar Zelhem stond ik stil bij de rode stoplicht van de Kennedylaan en de Varsseveldseweg. Zoals altijd was ik helemaal in m'n sas met die ouwe Chrysler: glimmen, lekker stil, lekker ruim, goeie muziek... je zou toch niet denken dat ie dinsdag een volledige revisie van de motor nodig heeft. Ik zag trouwens wel opeens dat de middelbare school daar een aantal leerlingen losliet, en dat die al fietsend rechtdoor wilden gaan waar ik rechtsaf zou slaan...
Groen !
Beetje gas en voorzichtig de hoek om, ogen op steeltjes vanwege die jonge fietsertjes, die gelukkig stoppen... Opeens, in de bocht, hoor ik een hard en schurend geluid van achteren komen. Ik kijk in de spiegel, witte auto achter me, verder niks ongewoons, met de honden is alles in orde. Sientje zit naast me, Yukl rechts op de achterbank, ze lachen allebei, dat zou me toch gerust moeten stellen. Pipo ligt achter me, opgerold op de achterbank. Ik heb geen idee waar die herrie vandaan komt. Sleept m'n benzinetank soms over het wegdek ? Is m'n nieuwe uitlaat er onder uit gezakt ? Ik besluit voorbij de hoek te stoppen, maar merk dan dat de herrie zich van rechts naar links achter me verplaatst en ik zie een blauwe rookwolk over de Kenneylaan richting Slingeland vertrekken. Waarschijnlijk dus een autootje zonder uitlaat of zoiets.
Ja, het is wat.. rijden met een auto van 23 jaar oud...
Ik wil net opgelucht mijn reis vervolgen en was alweer aan het gas geven.., zie ik opeens TWEE KRAAIEN flapperend neerdalen naar het wegdek, en de eerste is al aan het landen ! Die wilden dus echt gaan landen op de Varsseveldseweg ! Ik druk twee keer olijk op de dubbele Amerikaanse claxon, en de twee vliegen direct weer op en verdwijnen in de lucht naast de muziekschool. Deze keer kreeg ik zelfs geen tijd voor opluchting, want meteen hoor ik het geluid van een electronische sirene, ik zie zwaailichten, ja echt, en de witte auto achter mij, vlak achter mij, heeft een bordje aan met de tekst POLITIE. Dus ik stuur weer naar de kant, waar gelukkig veel vrije parkeerhavens zijn, maar eigenlijk ga ik alleen maar zoveel mogelijk opzij, want als eerste reactie neem ik zomaar aan dat die cops iets belangrijks te doen hebben en aan me voorbij willen.
Maar nee hoor, de witte wagen stopt ook en een jeugdige agent springt eruit en komt op me af. Ik doe het portierraam vast naar beneden.
"Dag meneer," zegt het knaapje, "doet u de motor maar even uit."
Dat dacht ik niet, en dus laat ik de motor draaien.
"Dag agent," zeg ik, "wat is er aan de hand ?"
"Naar wie moest u nou zo nodig toeteren ?" vraagt het ventje. Ik zie dat er nog meer woordjes uit zijn broodgleuf dreigen te komen, maar ik heb nog niet gegeten...
"Hou je me nou aan OMDAT IK TOETERDE ?" Ik ben opeens heel kribbig.
"Ja meneer, weet u niet dat onnodig toeteren de verkeersveiligheid..."
"DUS JIJ HEBT DIE TWEE KRAAIEN NIET GEZIEN ?" onderbreek ik hem.
Hij is verbaasd, of hij doet alsof...
"Kraaien ? U bedoelt die vogels daarnet ?" Ik zie opeens dat hij z'n bonneboekje inmiddels in de aanslag heeft. "Het blijft onnodig cloxoneren, mag ik even uw..."
Als ik niet GEZETEN had was m'n broek afgezakt.
Ik druk resoluut op het knopje van het portierraam en weet nog net tussen m'n tanden door uit te brengen "Zak in de stront, mafkees" terwijl het portierraam zich rap en zoevend sluit.
Vervolgens geef ik een millimeter gas en de Saratoga suist zachtjes de rijbaan van de Varsseveldseweg weer op. Ik kijk nog wel even in de zijspiegel, en zie dat neef agent heel beteuterd een stapje achteruit heeft gedaan. Hij staat daar nog steeds, met z'n bonneboekje.

Nieuwe recepten
Kip-Kerrie met piepertjes en Caprese, Kalkoen medaillons met avocado, tomatenkaviaar en knoflook-pasta, en daarna.. (next day) gekruide kalkoen met champignons en paprika, gezouten komkommer, petit pain en emmerthaler.