Dit zijn geregistreerde kalfjes, te herkennen aan de gele plastic bordjes in hun oren...
Daarnaast de dames op de uitkijk, en de derde foto laat Fred zien, geboren met zwakke voorpoten. Die worden dus gespalkt en dan leren we 'm langzaam aan rechtop te lopen.

Dagelijks wordt de temperatuur van zijn poten gemeten, en gecontroleerd of de spalken opnieuw moeten worden aangebracht. Bovendien worden zijn pezen gemasseerd zodat ze zullen strekken.

Alle honden gedragen zich keurig bij elkaar en maken het voor kalfje Fred een stuk gezelliger. Er staat nog een jonger kalfje bij hem, ook voor de gezelligheid.


Op Benny's boerderij komt 9.00 uur 's-ochtends het beste uit om Fred te leren lopen, en dus staan we deze week, en de komende weken, heel vroeg in het bos om effe lekker te rennen en de herten te zien. Vandaar dat deze foto's zo donker zijn, er is om deze tijd nog weinig zon te bekennen.


Boven: 5 foto's van een gelukkige Yukl, die ligt uit te puffen in het zachte gras, tegenwoordig zijn lievelingsplekje in het bos. Reeën en hazen huppelen langs, maar geen van onze honden maakt aanstalten om hun rust te verstoren. - Onder: kalfjes Fred en Mimi doen het steeds beter. Gisteren heeft Fred een heel uur rondgehuppeld met zijn sportieve spalkjes, maar daar was ie vandaag nog steeds moe van.


Yukl en de kalfjes
Het is wel een veel te donkere foto, maar je kunt Yukl net onderscheiden terwijl ie heel braaf op de kalfjes past. Hij doet dat heel ontspannen en nauwkeurig.

Weer een zonnige zondagse wandeling om Yukl en Rocky verder te verbroederen. We denken nu dat Yukl's waarschuwende gedrag naar Rocky toe wordt veroorzaakt doordat wij altijd nog "omzichtig" met Rocky omgaan als we haar uit de wei halen of gaan borstelen, of plotseling tegenkomen rond het huis. Ze is dan los en wil het nog wel eens in haar gekke kop halen om opeens Pipo, Sientje of Yukl als speelgoed te zien. Alleen al het feit dat we haar dan "in de gaten houden", is genoeg voor Yukl om meteen duidelijk te willen maken dat Rocky zich absoluut rustig gedragen moet, anders zal hij haar bijten. We houden hem dus niet meer tegen, corrigeren hem ook niet meer, want zijn bedoelingen zijn duidelijk en natuurlijk. We blijven hem wel zeggen, dat hij rustig moet zijn, maar de gezamenlijke wandeling eens per week moet de rest doen.

Tomaten en kruiden in aanwas. Dit is op de vensterbank in de badkamer omdat het buiten nog te koud is. Daar staat inmiddels al wel een kasje met sla-plantjes, zodat ook daar de zon niet voor niets schijnt.
Update Fred:
De spalken zijn 2 dagen te lang blijven zitten en Fred is met z'n groeiende gewicht naar z'n gespalkte koten toe gaan hangen. Gevolg: open plekken en zwellingen.
Nu worden de zwellingen er met paardenzwachtels uitgeperst, dat gaat voorlopig heel goed. De zwachtels worden er 's-nachts afgehaald, en 's-ochtends krijgt Fred schone om.


Eerste dag van de Lente - Hoera !!! Na kalfje Fred te hebben verzorgd en Ukkepuk te hebben verwend, met z'n allen (voor zover dat gaat) naar het "Vogelbos" aan de Hobelmansdijk. 't Is nog wel een kale zooi.