Wandeling in het Vogelbos met Vera, op weg om de zaterdagse boodschappen te doen in Zelhem. Het is maar een dun laagje sneeuw, net genoeg voor kouwe tenen.

Op zondag wandelen we met Rocky langs de Veengoot, Branddijk en terug langs de Dwarsdijk, zodat Yukl zich meer op z'n gemak voelt met Rocky.

Yukl & Louche
Zo ziet dat er uit na de grote wandeling, dan even bijkomen en vervolgens lekker eten in de keuken. Daarna gaat het hele zooitje plat en is het opeens stil in huis.

Maar daarna komt er bezoek. Lucillio komt Plih ophalen, die voor de verandering weer eens meegeweest is naar het bos. Ze begroet Pipo, haar vent, altijd heel uitbundig.
Als Yukl niet slaapt, is ie de hele tijd bezig me aan te lachen.


Blokje om over de Branddijk, toch gauw een uur onderweg, als je niet stopt om uit te rusten. We laten Rocky onderweg wel grazen, maar niet teveel. De rust tussen Yukl en Rocky is gelukkig helemaal hersteld.

Bezoek van John en Renée (foto's: John Melskens)
Omelet Haverkamp
Eerst sla met dressing (dit is eikenblad met sinaasappel-mosterd), gebakken spek en radijs, en aan de andere kant rauwe of gerookte ham (hier: landham van de Coop)

.. Dan aardbei, ananas, avocado met citroen en zout, tomaat met verse basilicum en (met citroen) gevulde olijven ..
.. Ondertussen de speciaal door Renée meegebrachte beenham aanbraden en 40 minuten in de hetelucht oven. Is extra d'rbij voor wie nog dikker wil worden.

Omelet zonder zout met een beetje madeira. Vera rolt er stukjes Castello roomkaas en verse bieslook in. Dit is de omelet van de Haverkamp.

Nog 4 foto's van Vera.
De zondagse wandeling.
Laatste zondag van februari.
Het lijkt een puinhoop,
maar dat is het niet.

Renée's gloednieuwe auto, een Chevrolet Aveo. Nog aan het inrijden, en hier geparkeerd voor ons huis om de buren gek te maken... Waar doen ze het van ?