Zondag 2 december
Op de terugweg van de kikkerpoel stopte Vera om de donkere lucht in de verte te fotograferen. Regenwolken die wegtrokken naar Duitsland. En even een plaatje van haar knappe vent met zijn strijdros en trouwe Yukl met ons huus op de achtergrond.

Met Poppie gaat het veeeeel beter. Ze werd blijkbaar toch door Louche onderdrukt. Ik ben twee riemen aan het maken voor dikke gasten, de eerste sneeuw is gevallen en YUKL heeft een paarse dinosaurus gekregen. Is ie helemaal gek op.

7 december alweer...
Pippie en poppie weer gezellig op de vensterbank, en (rechts) bordje avondeten: gepaneerde visfilet met honing en mosterd, bedje pasta met knoflook en sjalotjes. Was erg pittig!


Ukkepuk op bezoek - 's-Avonds komt Benny op bezoek met de mestformulieren, en natuurlijk komt Ukkepuk mee. Hij is nu anderhalf jaar oud, en valt dus nog helemaal onder de hoede van de andere honden. - Volgende foto's: op zaterdagochtend 8 december lopen we een rondje door het Vogelbos en zijn verrukt over het zonlicht en de blauwige schaduwen. Gauw fotootjes maken voor ons dagboek. Onder: Sientje komt 's-avonds ff bij me liggen.


Horseshit
Met groen lijntje er omheen, anders verdwijnt het in de achtergrond. Dit is niet het enige torentje dat Rocky heeft gebouwd, de wei ligt er vol mee. Nieuwe hobby van haar: Torenpoepen.

De feestdagen
We zijn pas halverwege en ik zit nou al helemaal vol. De dieren hebben het maar makkelijk. Yukl schijt drie keer op een avond en is dan alles kwijt, maar wij mensen gaan er mee naar bed en staan er weer mee op. Veel eten en snoepen dus.


Vrijdag de 21ste werd John vanuit Amsterdam gebracht door Willem en Diana, met Jeffrey en Renée (II), die daarvoor helemaal uit Marum heen en weer reden. Zaterdag de 22ste (onder) hebben we Ben een nieuwe jas gebracht, die niet paste. Daarna dus maar gewoon weer een wandeling gemaakt. De jas paste Wynand wel.
Boven: poep ruimen in de wei en stokken gooien voor Yukl, elke tweede dag.
Onder: naburige buurvrouw met jong teefje Sira tijdens wandeling in het Motorbos.


Twee dagen voor kerstmis
Eten bij Lucillio en Catharina met Raffaello, Rubens, Ernie en John.De dag voor kerstmis
Luie dag met boswandeling en bezoekje aan Action in Hengelo.Hoedje van.., hoedje van... Vera heeft weer 'ns een paar nep-oren gevonden. Die houdt ze voortaan de hele dag op. Vooral tijdens het lesgeven.

Eerste kerstdag
Weer zo'n luie en grijze dag. Ben kwam for dinner - maar dan overdag - en nam Ukkepuk mee.Tweede kerstdag
Hadden we nog niet gezegd, maar Plih logeert bij ons vanaf de 23ste tot nieuwjaarsdag. We zijn dus druk met haar weer in te passen in de roedel, want ze trekt nog elke dag haar lippen op tegen Yukl. En die is de vergeving en rust zelve. Zolang wij mensen Plih in de gaten houden en op tijd corrigeren heeft hij er geen last van en reageert dan ook niet op haar. Hij houdt wel een beetje rekening met haar jaloezie en geeft haar meer ruimte dan hij anders zou doen.